»
"Sunt român si ca român ma socot buricul pamantului. Ca daca n-as fi român n-as fi nimic. Nu ma pot imagina francez, englez, german, adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam. Sunt român prin vocatie, ca altfel nu pot sa ies. Tot ceea ce gandesc devine românesc!"

duminică, 27 aprilie 2008

A fi informat inseamna a cunoaste?

Toti suntem sau mai bine zis ne considerăm buricul pămîntului. De cate ori nu ai intervenit intr-o discutie care se derula fara a te include si pe tine, dar nu te-ai putut abtine si ai asteptat momentul sa punctezi pentru a parea interesant incat ceilalti sa-ti zica macar o data..."da ma ai dreptate!" si apoi urmeaza intrebarea...."da de unde stii?", moment in care incep inventiile, presupunerile, stirile pe care zici ca le-ai vazut, ai citit pe net sau cea mai răspîndită ..."am vazut pe "discoveri" un reportaj. Revin cu intrebarea "A fi informat inseamna a cunoaste?"
Cand ai incercat ultima oara sa faci o impartire la 3 cifre pe foaia de hartie? Tot ce mai stim e doar cititul? Refuzam sa gandim din comoditate?

0 comentarii: