»
"Sunt român si ca român ma socot buricul pamantului. Ca daca n-as fi român n-as fi nimic. Nu ma pot imagina francez, englez, german, adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam. Sunt român prin vocatie, ca altfel nu pot sa ies. Tot ceea ce gandesc devine românesc!"

luni, 24 decembrie 2007

Pe sosea (aventura este la ea acasa pe Route 66, adica DN 66)

Itinerariul nr 1 (Istorie si cultura): Petrosani-Sarmizegetusa-Biserica Densus-Castelul Hunedoara-Lacul Cincis-Manastirea Prislop-Petrosani

- Plecare din Petrosani spre Hateg pe DN 66 (aproximativ 50 km). Din Hateg se face spre sud, pe DN 68 la Sarmizegetusa (aproximativ 20 km), capitala antica a Imperiului Roman in Dacia

- Intoarcere de la Sarmizegetusa spre Hateg pe DN 68, dar numai pana in Totesti (11 km). La Totesti, se urmeaza a doua strada inspre vest, (urmariti indicatoarele) la Biserica Densus, cea mai veche biserica din Romania..

- Plecare de la Densus inspre nord-vest, inapoi la Hateg (aproximativ 9 km). De la Hateg urmati 687A spre Hunedoara (aproximativ 19 km). In Hunedoara veti gasi indicatoare spre Castelul Corvinestilor, unul dintre cele mai bestiale castele (si la propriu si la figurat) din Europa.

- Alternativ (daca timpul permite). Plecare de la Hunedoara pe 687E inspre Lacul Cincis, un baraj de acumulare cu apa cristal domnind intre dealuri impunatoare. Motelul Cincis ofera peisaje deosebite ale lacului si o cazare/masa la preturi acceptabile. (pentru mai multe detalii, vezi Cazare)

-intoarcere la Hunedoara pe 687 E. De la Hunedoara plecare spre Silvasu de Jos, pe 687A (aproximativ 15 km), si apoi in Silvasu de Sus. De acolo, se urmaresc semnele indicatoare (aproximativ 5 km) pana la Manastirea Prislop, o manastire din secolul al 14-lea, convertita intr-o manastire de maici in anul 1915.

- de la manastire intoarcere la Petrosani: mai intai inspre Silvasu de Jos, apoi spre Hateg si de la Hateg pe DN 66 la Petrosani (aproximativ 65 km)

0 comentarii: